Nóż szefa kuchni 21 cm, Black Hammer, Brąz jasny, Kasumi

Kolor
Brązowy
Tworzywo
Metal: stal niebieska
Szerokość
21 cm
Średnica
0 cm
Pojemność
0 ml
Wysokość
0 cm
Japoński nóż szefa kuchni, zwany również Gyuto, to niezastąpiony i uniwersalny nóż, który doskonale nadaje się do krojenia, siekania, plasterkowania czy kostkowania. Dzięki optymalnej wadze i doskonałemu wyważeniu nadaje się również do cięższych prac, takich jak krojenie twardych warzyw czy krojenie mięsa. Szerokie ostrze można wykorzystać również do tarcia i przenoszenia przygotowanych składników z deski na patelnię lub do garnka. Rzemieślnicze noże Kasumi Black Hammer produkowane są w ograniczonych ilościach. Wykonane są z tradycyjnej japońskiej stali Aogami / Blue Paper Steel wzbogaconej o chrom i wolfram (62 HRC). Noże kute na czarno wymagają konserwacji i kontrolowanego użytkowania. Nie posiadają one właściwości odpornych na rdzę. Uchwyt wykonany jest z drewna wiśniowego. Noże KASUMI produkowane są w SEKI, w centralnej Japonii, która słynie z produkcji noży najwyższej jakości. Tradycja wytwarzania noży, a wcześniej mieczy, sięga XIII wieku, kiedy to słynny mistrz Motoshige przeniósł się do Seki, gdzie produkował najwyższej jakości miecze poszukiwane w całej Japonii. Teren ten był idealną lokalizacją ze względu na wysokiej jakości glebę do temperowania ostrzy, dostęp do węgla drzewnego, czystej wody i bliskość dwóch rzek. Ze względu na unikalną metodę hartowania ostrza, gwarantującą wyjątkową jakość i wysokie walory estetyczne, miecze Seki stały się ulubionymi wśród mieczy samurajskich. Mistrzowski kunszt przekazywany z pokolenia na pokolenie jest nadal kultywowany, a noże KASUMI można bez wątpienia określić jako specjalność SEKI.
K-KSA-700
1.639,00 PLN
W magazynie
+
Szczegóły produktu
Dostawa i zwrot
Model 3D
  • Inne produkty z tej kategorii
  • Być może spodoba Ci się także