Deska Solid, tre
Zainspirowana deskami do krojenia znajdującymi się w kuchniach przemysłowych i restauracjach, wykonana z jednego kawałka drewna bukowego, którego poddanie obróbce termicznej dodatkowo zwiększa żywotność w kuchni.
-
jedyna na rynku deska kuchenna wykonana w całości z jednego kawałka litego drewna, brak łączeń powoduje, że dłużej będzie dla nas służyć
-
specjalne podcięcia po obu stronach deski ułatwiają jej przenoszenie z miejsca na miejsce oraz serwowanie produktów
-
drewniane deski dobrze „współpracują” z nożami, nie tępią ich, są zalecane do pracy z niezwykle szlachetnymi nożami japońskimi
-
wyfrezowany rowek na górnej powierzchni powoduje, że podczas krojenia soczystych produktów sok nie wylewa się nam na blat
-
silikonowe nóżki na spodzie deski zapewniają stabilność podczas użytkowania
Deska, poza standardową funkcją bazy do krojenia, idealnie nadaje się do przenoszenia i serwowania potraw. Jej przemysłowy wygląd nadaje charakteru.
Deska wykonana jest z drewna bukowego modyfikowanego termicznie. Drewno to cechuje się zwiększoną o 50% stabilnością kształtu i wymiaru, a do tego jest jednym z najtwardszych gatunków dostępnych na rynku. Termo-buk wykazuje doskonałe naturalne właściwości bakteriobójcze (antyseptyczne).
- desek drewnianych nie myjemy w zmywarkach
- po każdorazowym umyciu, deskę przecieramy do sucha
- do zmywania nie używamy silnych płynów myjących
- w celu zabezpieczenia przed wilgocią deskę nacieramy olejem jadalnym lub specjalnym (nadającym się do kontaktu z żywnością) olejem parafinowym do konserwacji drewna
-
desek drewnianych nie myjemy w zmywarkach
-
po każdorazowym umyciu, deskę przecieramy do sucha
-
do zmywania nie używamy silnych płynów myjących
-
w celu zabezpieczenia przed wilgocią deskę nacieramy olejem jadalnym lub specjalnym (nadającym się do kontaktu z żywnością) olejem parafinowym do konserwacji drewna