Nóż Sashimi 24 cm, Czarny, Kasumi
Kolor
Czarny
Tworzywo
Metal: stal damasceńska
Szerokość
24
cm
Średnica
0
cm
Pojemność
0
ml
Wysokość
0
cm
Noże Kasumi są ręcznie wykonywane w Seki, w Japonii, przez rodzinę Sumikama, rodzinę producentów noży w 27 pokoleniach. Noże KasumiDamascus wykonane są z 32 warstw stali nierdzewnej złożonych wokół środkowej warstwy, która pełni rolę krawędzi tnącej. Środkowa warstwa tnąca wykonana jest z wysokowęglowej stali nierdzewnej V-Gold No. 10, materiału opracowanego specjalnie dla najostrzejszych i najmocniejszych noży. Noże Kasumi są hartowane i ostrzone, aby otrzymać "najostrzejszy nóż kuchenny po wyjęciu z pudełka", a specjalna technika hartowania jest ściśle strzeżoną tajemnicą. Krawędź noża Kasumi jest ścięta tak jak w przypadku noży w stylu zachodnim, jednak jest ona znacznie większa niż w przypadku europejskich czy amerykańskich marek. Ten większy skos tworzy ostrzejszą krawędź, która będzie trwalsza. Rękojeść wykonana jest z wielu warstw drewna impregnowanego żywicą, proces ten trwa co najmniej 3 miesiące. Rękojeść jest nitowana nitami ze stali nierdzewnej do pełnej rękojeści. Ręcznie wykonany w Seki Japan przez wielopokoleniowych rzemieślników.
Cechy:
24cm nóż do sashimi; jednokrawędziowy, używany do tworzenia cienkich jak brzytwa plastrów ryb i miękkich mięs na sashimi
Wykonane z VG-10 stali nierdzewnej pokrytej 32 warstwami wysokowęglowej stali nierdzewnej, specjalnie opracowanej dla najostrzejszych i najsilniejszych noży
Wzór Damascus przyciąga wzrok i jest odporny na rdzę
Rękojeść wykonana jest z wielu warstw drewna impregnowanego żywicą, proces ten trwa co najmniej 3 miesiące
Dożywotnia gwarancja na wady produkcyjne i wykonawcze
Ręcznie wykonane w Seki City, Japonia